HISTORIA

ÖNNEREDS SVETS SINCE 1981

1981
Önnereds Svets startades av Hans-Erik Pettersson och hans Son Erik Petterson. Verksamheten var i början främst baserad på reparationer av fiskebåtar i hamnen.
1987

Vi tog fram vår egenutvecklade svivel för att underlätta slanghanteringen för fiskaren. Sviveln har utvecklats vidare och är idag en av våra populäraste produkter.

 
1992
Vårat första 1-tanks vacuum system installerades på Danö GG 206. Vakuumsystemen underlättade och effektiviserade fiskhanteringen ombord.

 
1995
Vi utvecklade vårat 2-tank system för att ökad pumpkapacitet för större pelagiska fiskebåtar. Torland blev den första båten där systemet installeras på.

1997
År 1997 köptes en större fastighet i Fiskebäcks hamn dit verksamheten flyttades. Att komma till en större hamn har gjort att vi har kommit närmre större båtar och jobb har kunnat utföras med bättre effektivitet på plats i hamnen.
2017
Vårat första 3-tanks system levereras till Rockall i Skagen. Systemet skapades för att få ett konstant jämt flöde vid lossning till fabrik eller på lastbil.
Idag är det vår mest eftertraktade produkt och många har valt denna lösning när nya båtar ska byggas.

2021
Önnereds Svets firar 40 år och grundaren Hans-Erik Pettersson (87 år) är fortfarande på plats varje dag.
2023
Vi levererar vårt första 3-tankssystem för transport av levande fisk till Skagen Salmons landbaserade laxodling i Skagen.